Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Zakboek voor de klimaattuin - Koele oases voor hete zomers

geen plaatje   Het klimaat is aan het veranderen, met hittegolven, extreme droogte en overvloedige hoosbuien tot gevolg. Ook in onze tuinen is dat zichtbaar en voelbaar. In deze gids geven twee Vlaamse groenauteurs ideeën hoe je toch een aangenaam klimaat en gezonde leefomgeving in jouw buitenruimte kunt creëren. Ze beginnen met tips hoe je je eigen tuinklimaat in kaart brengt. Er volgen tal van voorbeelden hoe je met groen koelte en schaduw creëert. Wat zijn geschikte bomen, welke klimplanten zorgen voor groene koele muren, welke zijn geschikt voor een pergola, waar moet je aan denken als je een verticaal plantsysteem wilt aanleggen en hoe zorg je voor een gezond gazon. Verder voorbeelden van planten voor een mediterrane, kiezel-, moes- of prairietuin. En sterke planten die opgewassen zijn tegen droge en natte perioden. Van elke plant- en boomsoort zijn vijf sterke cultivars geselecteerd. Natuurlijk ontbreken grondbewerking, verzorging, waterdoorlatende bestrating, windkering, afwatering en waterbuffers niet. Het boek sluit af met een plantenlijst met een beperkt aantal van hun eigenschappen. Met kleurenfoto's..

Jouw bijdrage heeft tegelijk impact op het klimaat in straat en buurt, want het koelt ook de omgeving. Hoe meer van dit soort tuinen, hoe beter het klimaat in onze steden!
Auteur: Marc Verachtert, Bart Verelst

Voorraad 2 ex

Prijs: 21,99